Şcoala MIHAI EMINESCU Ighiu

15 ianuarie 2009 - zi de sărbătoare. Invitaţie 

La Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Ighiu ziua de 15 ianuarie este consacrată activităţilor legate de comemorarea patronului spiritual al şcolii. Elevii de gimnaziu din structurile aparţinând şcolii (Ighiel, Ţelna şi Ighiu) se vor reuni la ora 10 la şcoala de centru pentru a lua parte la aceste manifestări.  Activităţile sunt realizate de cadrele didactice în colaborare cu personalul specializat de la Biblioteca şi Casade Cultură Ighiu. Sunt invitaţi părinţii şi personalităţi care se implică în viaţa şcolii din Ighiu, dar primim cu braţele deschise pe toţi cei într-un gînd cu noi.
Prima activitate va fi un parastas adus spre pomenirea lui Mihai Eminescu.
Apoi se vor prezenta comunicări ale cadrelor didactice şi ale invitaţilor în amintirea lui Mihai Eminescu care vor încerca să prezinte temele de bază ale operei sale, persoana sa complexă , de înaltă cutură.Vor fi evidenţiate aspecte din activitatea sa jurnalistică din care reiese corectitudinea, viziunea lui asupra problemelor politice dar şi dragostea pentru semeni şi românii de pretudindeni, cu deosebire cei dinafara graniţelor de atunci ale României.
După aceasta se va prezenta dramatizarea unei poezii din opera eminesciană.
Următoarea activitate va fi o prezentare a unei întruniri Junimea la care sunt „prezenţi" Titu Maiorescu, Veronica Micle, I. L. Caragiale, Ion Creangă, Ioan Slavici, cu scenete, dialoguri, opinii din operele acestora.
Va urma un program artistic cu poezii, cântece, din opera lui Mihai Eminescu şi dansuri populare.

Sponsor pentru produsele oferite elevilor - SC Transeuro SRL Ighiu.

View User Profile for Admin
Posted by Site admin Wednesday, January 14, 2009 10:16:56 AM

Tutoriale pentru informatică 

Pentru cadrele didactice şi elevii şcolii noastre am postat tutorialele furnizate împreuna cu Ael pentru instruire la informatică. Ele pot fi accesate urmând următorul link: Tutoriale informatică

View User Profile for Admin
Posted by Site admin Thursday, January 08, 2009 2:04:55 PM

Iar la şcoală, cu unelte noi 

Am căutat multă vreme un program cu care să se poată construi relativ simplu conţinuturi educative interactive pentru Web. De aceea m-am bucurat mult când am găsit Xerte, căruia i-am şi făcut o scurtă prezentare. Este un program cu care se pot mulţumi şi avansaţii căci poţi să creezi obiecte noi, dar şi începătorii care pot utiliza din resursele disponibile o mulţime de obiecte ce pot fi puse în pagina web. Mai bucuros am fost când am văzut că e gratuit, mai ales că aşa ceva nu găsisem nici pe bani....

O scurtă prezentare/introducere poate fi văzută aici: www.scoalaighiu.ro/xerte/

Vă invităm pe toţi cei interesaţi să creaţi noi unelte pentru eficientizarea instruirii şă îl folosiţi cu încredere, iar produsele vor fi puse online pt. ca  să fie de folos celor care au nevoie de informaţii suplimentare.

View User Profile for Admin
Posted by Site admin Tuesday, January 06, 2009 8:09:54 PM Categories: Anunt general
Copyright 2008